2. december 2013 0:00

V treh mesecih že 42.000 uporabnikov kartice Diners Club

Ljubljana, 2.12.2013. – Odkar je Erste Card d.o.o. dobil franšizo za vzpostavitev mreže Diners Club in dovoljenje Banke Slovenije za kartično poslovanje, je od konca avgusta 2013 pridobil že 42.000 uporabnikov kartice Diners Club. V tem obdobju je na prodajnih mestih po vsej Sloveniji bilo opravljenih preko 195.000 transakcij v skupni vrednosti već kot 13,6 milijona evrov.

Od vseh uporabnikov kartice Diners Club več kot 26.000 le teh uporablja tudi možnost plačevanja na obroke (od 2 do 12 obrokov). V mesecu dni, odkar je storitev obročnega odplačevanja na voljo, je bil ustvarjen promet v višini već kot 4 milijona evrov. Erste Card je namreč v začetku oktobra vsem uporabnikom, ki so pisno izrazili interes, poslal sporazum za aktiviranje te storitve na podlagi dovoljenja za obročno plačevanje s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Storitev se aktivira na že obstoječi kartici Diners Club ter tako omogoči plačevanje na obroke na okoli 6.000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, ki so z Erste Card sklenila sporazum za tovrstni način plačevanja. Uporabniki kartic za to storitev ne plačajo nobenega nadomestila, se pa na vsak obrok plača manipulativni strošek v višini enega evra ne glede na višino obroka.

V Erste Card še naprej širijo prodajno mrežo Diners Cluba u Sloveniji in imajo trenutno sklenjene dogovore z več kot 3.300 trgovci na več kot 13.000 prodajnih mestih. Z vzpostavitvijo in širjenjem prodajne mreže Diners Club v Sloveniji so tako ponovno vključeni v tretjo najhitreje rastočo mrežo Diners Club International na svetu, z več kot 20,3 milijona prodajnih mest, ki je v lasti Discovera. Uporabniki kartice Diners klub lahko dvigujejo gotovino na vseh bankomatih doma in po svetu, ki imajo oznako Pulse, Discover ali Diners Club.

„Veseli smo, da je takšno število strank in poslovnih partnerjev prepoznalo našo zavezo, da Diners Club v Sloveniji postane poznan po kakovosti storitev. Aktivno širimo mrežo in število prodajnih mest na katerih je možno obročno plačevanje s ciljem, da se naši uporabniki pri tem počutijo še posebej zaželeni. Za nas je pomembno, da v kar najkrajšem možnem času uporabnikom omogočimo nekatere ugodnosti, ki jim veliko pomenijo, kot je to možnost koriščenja storitev Dinersovega letališkega salona na Brniku.“ je poudaril predsednik poslovodstva Erste Card d.o.o. mag. Mladen Mirko Tepuš.

Odprt Diners Club Airport Lounge na letališču Jožeta Pučnika, Ljubljana
Erste Card je v sodelovanju z Aerodromom Ljubljana, uporabnikom kartice Diners Club omogočil ponovno koriščenje storitev Airport lounge salona. Gre za salone, kjer uporabniki kartice Diners Club koristijo brezplačne storitve, kot so poraba toplih in hladnih brezalkoholnih pijač, imajo na voljo časopise, telefone, itd. Poleg letališkega salona na Brniku so jim na voljo tudi saloni na 464 letališčih po vsem svetu.