28. avgust 2013 0:00

Omogočena ponovna uporaba storitev Diners Cluba po Sloveniji

Ljubljana, 28. avgust 2013: Z izpolnitvijo vseh potrebnih tehničnih zahtev in ponovno vzpostavitvijo mreže za delovanje Diners kartice na prodajnih mestih je Erste Card d.o.o., Ljubljana (Erste Card), novi lastnik franšize Diners Cluba v Sloveniji v sodelovanju s svojimi partnerji, omogočil ponovno uporabo storitev Diners Cluba. Danes so pričeli s pošiljanjem ponudb za uporabo novih kartičnih storitev Diners Cluba in pošiljanjem nove Diners kartice dosedanjim uporabnikom po Sloveniji. Ponovna vzpostavitev mreže delovanja Diners kartic pomeni tudi, da lahko uporabniki Diners kartic, izdanih v katerikoli drugi državi, ponovno uporabljajo svoje kartice na dogovorjenih prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

Uporaba nove Diners kartice
Dosedanji uporabniki Diners kartice, bodo v teh dneh prejeli na svoje naslove ponudbo za uporabo novih storitev Diners Cluba v sodelovanju z Erste Cardom, novim lastnikom franšize. Ponudba vsebuje spremni dopis, pristopno izjavo k Erste Cardu, dokument z informacijami o obročnem plačevanju, potrdilo o stanju dolga (če obstaja) po stari Diners kartici na dan 22.8.2013 ter novo še ne aktivno Diners kartico. Takoj, ko bodo stranke podpisane dokumente vrnile, lahko v nekaj delovnih dneh, predvidenih za aktiviranje, pričnejo uporabljati svoje nove kartice. O aktivaciji bodo stranke obveščene bodisi po telefonu,s sms sporočilom ali po elektronski pošti. Starih kartic, ki jih je izdal prejšnji lastnik franšize, ni možno več uporabljati. Novo kartico bodo prejeli člani, ki imajo poravnane vse zapadle obveznosti iz naslova porabe po starih karticah. Tisti, ki še tega niso storili, bodo novo kartico prejeli po plačilu zapadlih obveznosti na za ta namen odprt račun pri UniCredit Banka Slovenija d.d.

„Z velikim veseljem obveščamo, da je v Sloveniji ponovno možna uporaba storitev Diners Cluba. Glede na interes, ki smo ga zaznali v teh tednih, pričakujemo, da se bodo, poleg dosedanjih uporabnikov, za Diners kartico odločili tudi številni tisti, ki je do sedaj niso imeli“ je izjavil predsjednik poslovodstva Erste Carda Mladen Mirko Tepuš ter zaključil: „Veseli smo, da smo fazo priprave, ki je, razen plačila dolga trgovcem, vključevala realizacijo vseh potrebnih infrastrukturnih pogojev bank, procesnih centrov in lastnikov POS terminalov,  uspešno pripeljali do konca. Sedaj je pred nami obdobje neprestanega razvoja produktov in storitev, ki bodo uporabnikom Diners kartic po Sloveniji ponujale številne ugodnosti. V tekmi na tem zahtevnem tržišču, želimo ustvariti uspešen poslovni rezultat ter dolgoročno ostati pomemben udeleženec na slovenskem trgu plačilnih sredstev.“

Z Diners kartico je v tem trenutku mogoče plačevati na več kot 8.000 prodajnih mestih
Z današnjim dnem je bil izplačan dolg družbe Diners Club SLO d.o.o. in DC Finance 2.355 trgovcem, v skupni višini 17,2 milijona evrov. Izplačilo dolga je na osnovi predložene dokumentacije in po sporazumu prevzel Diners Club International ob podpori UniCredit Bank Slovenija d.d. in Hypo Alpe-Adria Bank. Erste Card d.o.o. je do danes sklenil sporazum s skupno 2.500 trgovci. Uporaba novih Diners kartic je možna na več kot 8.000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji. Število novih naročnikov se povečuje iz dneva v dan, število prodajnih mest pa nenehno narašča.