separator separator
 

Brezstično plačevanje

Opravite vsakodnevne nakupe preprosto, pregledno, varno in brezstično!

  • Plačujte brez gotovine doma in v tujini.
  • Spremembo stanja na računu opazite takoj po transakciji.
  • Naše kartice so opremljene z varnostnim čipom z brezstično (NFC) tehnologijo.

Kaj je brezstično in kako deluje?

Brezstično plačevanje pomeni, da vam ob nakupu na prodajnem mestu kartice ni več treba vstaviti v režo terminala POS. Brezstične kartice so opremljene z NFC (near field communication) tehnologijo. Ko prodajalec vnese in potrdi znesek nakupa za plačilo, kartico le prislonite k terminalu POS na označeno mesto, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in plačilo je opravljeno. Za nakupe do 25 EUR vnos številke PIN ni več potreben, nakupe nad 25 EUR pa boste še vedno potrdili s številko PIN.

Za še boljšo zaščito, PIN številko vnesete tudi vsakokrat, ko skupno število plačil doseže znesek 50 EUR. PIN številko vnesete tudi ob prvem plačilu (aktivaciji) kartice.

Kje lahko plačujete brezstično?

Brezstično lahko plačujete na prodajnih mestih, označenih s simbolom za brezstično plačevanje. Seveda mora to omogočati tudi vaša kartica, ki je na prednji strani ravno tako označena s simbolom za brezstično plačevanje. Če znaka na kartici ali POS-terminalu ni, nakup s kartico opravite po standardni poti, to je z vstavitvijo kartice v režo POS-terminala. V nekaterih primerih navkljub simbolu za brezstično plačevanje na prodajnem mestu še vedno lahko naletite na zavrnitev brezstičnega plačila čeprav je vaša kartica brezstična. V tovrstnem primeru transakcijo opravite kot kontaktno transakcijo, saj procesni center nima podprte brezstične tehnologije za kartice Diners Club.

Brezstične kartice je mogoče uporabljati za opravljanje brezstičnih transakcij tudi na bankomatih z brezstično funkcionalnostjo. Ti bankomati so tudi opremljeni s simbolom za brezstično plačevanje.

Vsak procesni center še nima podprte brezstične tehnologije za kartice Diners Club. V takem primeru transakcijo opravite kot kontaktno trasakcijo z vstavitvijo kartice v režo POS – terminala.