3. oktober 2013 0:00

V prvem mesecu 30.000 novih Diners Club kartic

Ljubljana, 3.10.2013. – V prvem mesecu, po izpolnitvi vseh tehničnih zahtev in vzpostavitvi delovanja mreže za delovanje Diners Club kartic v Sloveniji, je Erste Card d.o.o. že pridobil 30.000 imetnikov novih Diners Club kartic. V istem obdobju je bilo na prodajnih mestih v Sloveniji z Diners Club karticami ustvarjen promet v višini 1,3 milijona evrov oz. opravljenih 22.500 transakcij. Od tega je bilo več kot 86 % transakcij opravljenih z Diners Club karticami, izdanimi v Sloveniji. Število novih Diners Club kartic se še naprej dnevno povečuje. Še vedno se namreč vračajo sprejete ponudbe strank za koriščenje storitev Diners Cluba.

Diners Club kartica omogoča tudi obročno plačevanje
Erste Card d.o.o. je v tem tednu začel pošiljati tudi pogodbe za obročno plačevanje, in sicer vsem tistim članom, ki so svoj interes za to storitev pisno izrazili. Natančneje, Erste Card d.o.o. je ob pošiljanju splošnih ponudb za novo Diners Club kartico konec avgusta poslal tudi informacijo o možnosti obročnega plačevanja, ki bo na voljo po prejemu dovoljenja Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Vsi, ki so želeli imeti tudi to storitev, so o tem Erste Card d.o.o. tudi pisno obvestili. Storitev obročnega plačevanja se namreč posebej aktivira na obstoječi Diners Club kartici imetnika in omogoča plačevanje v 2 do 12 mesečnih obrokih na okoli 9.000 prodajnih mestih po Sloveniji, ki imajo z Erste Card d.o.o. v tem trenutku že sklenjen dogovor o možnosti obročnega plačevanja. Imetniki kartic za to storitev ne plačajo nikakršnega  nadomestila, se pa na vsak obrok plača manipulativni strošek v višini enega evra, in sicer ne glede na višino obroka.

»Zadovoljni smo z odzivom strank in poslovnih partnerjev, ki so v takem številu in v tako kratkem roku sprejeli našo ponudbo. Vedno bližje smo postavljenemu cilju, ki smo si ga zadali, in sicer doseči 50.000 imetnikov novih Diners Club kartic do konca leta 2013. Prizadevamo si za razvoj novih storitev in produktov, s katerimi želimo doseči prepoznavnost na slovenskem trgu. Z dobro zastavljenimi poslovnimi cilji načrtujemo postati eden od pomembnejših udeležencev na področju plačilnih storitev v Sloveniji,« je izpostavil predsednik poslovodstva Erste Card d.o.o. mag. Mladen Mirko Tepuš.

Diners Club Style z novimi storitvami za imetnike
V teh dneh bodo članom s strani Diners Club International, ki so v preteklosti koristili Diners Club Adria kartico, s katero so zbirali milje, pošiljali novo Diners Club Style kartico. Ta, poleg drugih znanih ugodnosti Diners Club kartic, dodatno nudi pri izbranih partnerjih tudi posebne ugodnosti s področja kulinarike, mode, dizajna in potovanj. Na osnovi porabe se bodo na omenjeni kartici zbirale potovalne milje, ki jih bo možno koristiti za nakup letalskih vozovnic in nastanitev v hotelih ter potovalne aranžmaje pri agencijah, ki so partner družbe Erste Card.

Poleg vseh novosti in opisanih ugodnosti, pa še vedno velja ponudba Erste Card d.o.o. po kateri novi imetniki v prvem letu ne plačajo članarine. Ta ponudba bo veljala za Diners Club klasično kartico vse do 31.12.2013.