separator separator separator
 
11. julij 2017 12:00

Turkish Airlines in Erste Card skupaj z novo plačilno kartico

Ljubljana, 11. 7. 2017 – Turkish Airlines in Erste Card sta danes na Smledniku svečano podpisala pogodbo o sodelovanju in predstavila novo plačilno kartico Diners Club Turkish Airlines Miles&Smiles. Imetnikom kartice vsak porabljen evro prinese nagradno miljo, s katero bodo njihova naslednja letalska potovanja še udobnejša in ugodnejša. Sodelovanje je novost za obe ugledni podjetji in razveseljujoča novica za potrošnike – za Turkish Airlines je to prva »co-brand« kartica v tujini ob enem pa tudi edina plačilna kartica v Sloveniji, ki omogoča zbiranje nagradnih milj.»Glede na to, da v zadnjih nekaj letih opažamo porast števila potovanj Slovencev v tujino, je bila odločitev za sodelovanje med Erste Card in Turkish Airlines logična«, je ob podpisu pogodbe povedal direktor Erste Card, Mladen Mirko Tepuš, »vedno sledimo željam in potrebam naših članov, saj želimo, da za zapravljen denar dobijo kar največ. Nova kartica je namenjena prav tistim, ki radi potujejo – po Evropi ali zunaj nje, z letalsko družbo Turkish Airlines ali s katerim izmed njenih partnerjev, in je tudi edina plačilna kartica v Sloveniji, s katero lahko imetniki zbirajo nagradne milje v programu Miles&Smiles in tako letijo še ceneje ter udobneje.«

Nova kartica združuje ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v klubu Diners Club ter priznane letalske družbe Turkish Airlines, s katero lahko potniki po ugodnih cenah letijo v več kot 299 destinacij po vsem svetu. Največja novost kartice Diners Club Turkish Airlines Miles&Smiles je zbiranje milj, ki imetnikom prinašajo dodatne ugodnosti. Vsak porabljen evro se namreč spremeni v nagradno miljo, ne glede na to, kje uporabnik kupuje – na več kot 17.000 prodajnih mestih v Sloveniji ali na več kot 30 milijonih prodajnih mest v 185 državah in teritorijih sveta. Zbrane milje lahko uporabnik unovči (zase ali sopotnika) in pretvori v letalsko vozovnico ali nadgradnjo svojega potovanja. Milje namreč omogočajo lažji prehod iz ekonomskega v poslovni razred ter dostop do 750 letaliških salonov Diners Cluba po vsem svetu.

Ob podpisu pogodbe je Muhammed Fatih Durmaz; podpredsednik prodaje za Vzhodno Evropo in Balkan, Turkish Airlines, povedal: »Pri Turkish Airlines si vedno prizadevamo, da bi svojim potnikom zagotovili čim bolj udobna, prijetna in varna potovanja. To prepoznajo tudi naši potniki, saj vsako leto pridobimo vrsto nagrad združenja Skytrax, nekakšnih Oskarjev letalske industrije. Z željo, da bi bili leti vseh naših zvestih sopotnikov še lepši pa smo se letos odločili za sodelovanje z Erste Card. Naša nova kartica Diners Club Turkish Airlines Miles&Smiles je za Turkish Airlines prva t.i. co-brand kartica, ki smo jo izdali v tujini in prepričani smo, da bomo z njo dosegli svoj cilj – postati prva izbira za svetovne popotnike.«

Poleg zbiranja nagradnih milj kartica uporabnikom omogoča še nakup na obroke – tako doma kot v tujini, dvig gotovine na bankomatih in pri ponudnikih gotovinskih izplačil v več kot 100 državah, prilagojen osebni limit in nakupovanje preko spletne prodajalne Shop&Miles. Poskrbljeno je tudi za varnost, saj imetnik ob vsaki uporabi kartice prejme obvestilo z varnostnim SMS sporočilom, zagotovljen pa je tudi nadzor nad porabo preko On-line storitev Diners Cluba.

Dostop do fotografij: www.zbirajmilje.si/foto.zip


Erste Card d.o.o.
je del Erste skupine, enega največjih ponudnikov finančnih storitev v srednji in vzhodni Evropi z več kot 16,6 milijonov strank, več kot 47 tisoč zaposlenih in mrežo 3 tisoč poslovnic v sedmih državah (Avstrija, Češka, Slovaška, Madžarska, Hrvaška, Romunija in Srbija). V letu 2013 je prevzel Diners Club franšizo v Sloveniji in ponovno vzpostavil Diners Club kartično poslovanje. Kartico Diners Club danes uporablja že preko 65.000 imetnikov in je z njo možno plačevati na več kot 17.000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

Turkish Airlines državni letalski prevoznik, s sedežem na letališču Atatürk v Istanbulu. Od julija 2015 zagotavlja letalske povezave do 299 destinacij po Evropi, Aziji, Afriki in Ameriki. Po številu destinacij je od leta 2014 četrti največji letalski prevoznik na svetu.  Začetki turškega podjetja segajo v leto 1933. Prvotna flota je štele le pet letal, danes ima družba floto 338 letal, naročenih imajo še 210 letal, tako da se bo ta številka kmalu povečala na 500. Povprečna starost letal je 6,8 let, kar jih uvršča med najmlajše flote v Evropi. Rast, ki jo je podjetje dosega, ga uvršča med najboljše letalske družbe sveta. Od leta 2014, ko je s Turkish Airlines letelo 55 milijonov potnikov je število v letu 2016 naraslo že nad 62 milijonov potnikov. V letošnjem letu načrtujejo prevoz 69 milijonov potnikov.

Diners Club International je bil ustanovljen 1950 in je prvi izdajatelj večnamenskih plačilnih kartic na svetu. Diners Club je najstarejša plačilna kartica na svetu. Danes je Diners Cliub svetovno prepoznana blagovna znamka in vrhunski ponudnik brezgotovinskega plačevanja fizičnih oseb in podjetij. Kartice Diners Club International uporablja že več kot 8.000.000 imetnikov po svetu. Dobrodošla je v več kot 185 držav sveta, na več kot 30 miljonov prodajnih mestih. Imetniki lahko z njo dvigujejo gotovino na več kot 1.000.000 bankomatih in ponudnikih izplačil ter brezplačno uživajo v več kot 750 letaliških salonih po svetu.