separator separator separator
 
21. december 2017 0:00

Najboljše aplikacije za pametne telefone v letu 2017

Na voljo je morje aplikacij za pametne telefone, zato smo za vas pobrskali po spletu in našli nekaj najboljših po mnenju uporabnikov.

Varnost mora biti vedno na prvem mestu, zato kot prvo predstavljamo aplikacijo ExpressVPN (cena: 14,37 € na mesec). Je ena izmed najbolj zanesljivih znamk v virtualni zasebni network industriji. Je hitra in zelo varna s SSL zavarovano mrežo z 256-bitnim šifriranjem ter neomejeno pasovno širino in hitrostjo. Strežnike ima v 78 državah na več kot 100 lokacijah po vsem svetu.

Kot najboljša aplikacija za vreme se največkrat navaja 1Weather (cena: brezplačno/1,51 € za odstranitev reklam). Ima enostavno obliko, ki prikazuje trenutno vreme, napoved do 12 tednov, radar in druge zabavne statistike, vremenske napovedi in radar padavin.

Googlovih orodij ni potrebno posebej predstavljati. Dostopna so tako za androide kot iPhone in zelo uporabna. Med ljubšimi izdajami so Google Drive Suite (rešitev za shranjevanje v oblaku), Google Maps, Google Assistant, Google Play Music and Youtube in Google Photos.

Za vse, ki uživajo v podcastih, se priporoča uporaba Pocket Casts (cena: 2,99 €). Gre za zelo stabilno aplikacijo. Omogoča ločeno audio in video vsebino. Kot dodatek za vse, ki se registrirajo, omogoča zelo priročno sinhronizacijo med vašimi napravami.

Todoist (cena: brezplačno / 0,50 €–31,99 €) je priljubljena aplikacija za pisanje seznamov oz. opravil. Vsebuje vse potrebne osnove, vključno z Material Design, nastavitve ponavljajočih se nalog, podporo za več platform in možnost delitve naloge z drugimi ljudmi.

Kot pravijo pri Spotify (cena: 10 EUR), »vse je bolje z glasbo«. In res je tako. Spotify omogoča poslušanje glasbe na zahtevo. Ima tudi radijsko funkcijo in predpripravljene »playliste«. Omogoča tudi sinhronizacijo z ostalimi vašimi napravami. Preden se odpravite na potovanje, si lahko prenesite nekaj seznamov prek omrežja Wi-Fi in nato ne skrbite več za visok znesek za telefon zaradi prenosa (glasbenih) podatkov.

Kot že navedeno, smo omenili le nekaj uporabnih aplikacij, komaj pa že čakamo na tiste, ki jih bo prineslo leto 2018.