separator separator separator
 
24. oktober 2017 0:00

Top zimske destinacije za tiste, ki ne marajo zime

Zima je pred vrati, na kar nas že opominjajo ponudbe za Ski-open destinacije. Sneg in zima nam ponujata številne užitke. Za tiste, ki jih  zimske radosti ne prepričajo, pa je to čas, da obiščejo južno poloblo, ki v tem času prehaja v poletje in ponuja užitke, od katerih smo se na severu ravnokar poslovili.

Južna Amerika

Južna Amerika nam ponuja številne bisere, ki zadovoljijo še tako zahtevnega popotnika. Naužijete se lahko široke palete zgodovinskih znamenitosti, se do sitega najeste kulinaričnih dobrot in zadovoljite tako avanturistično kot tudi športno žilico. Peru, Brazilija, Argentina in Ekvador se ponašajo s čudovito pokrajino in so dobre znanke slovenskih popotnikov, ki se tja radi vračajo. Kljub temu pa lahko rečemo, da se v večini poslužujejo organiziranih potovanj v ta del sveta in zato ponudnikov ne manjka.

Avstralija


Dežela tam spodaj še vedno velja za Evropejce precej odročno z vidika turizma. Zahteva nekoliko več premisleka v smislu časovnega in finančnega angažmaja. Kljub nepoznavanju kontinenta nas poznavanje jezika in bližina kulture avstralskih priseljencev navdajata z idejo po potovanju v lastni režiji. Je prostran kontinent, pestrega podnebja ter presenetljivih in nemalokrat nevarnih živalskih vrst.

Nova Zelandija


Še nekoliko bolj »na koncu sveta« je nova Zelandija, ki pa je vredna uvrstitve na listo želja vsakega popotnika. Dežela, ki je dala neverjetno kuliso sagi Gospodar prstanov, ponuja vse to in še več. Fjordi, vulkani, gejzirji, mogočne gore in gozdovi ter slikovita mesta zahtevajo več kot tedenskega turista in v zameno ponujajo nepozabno doživetje.

Kanarski otoki


Naj omenimo še nekoliko bližjo in predvsem razvajanju namenjeno destinacijo Kanarskih otokov. Raznolika pokrajina ponuja možnosti za prijeten oddih, pohodniki pa nikar ne pozabite na močnejšo obutev in se podajte na izlet na vulkane in obisk deževnega gozda. Destinacija je zelo priljubljena tudi pri surfarjih.

 V vseh letnih časih so vedno aktualna tudi otočja, kot so Karibski otoki in Maldivi ter države z bolj ali manj enakomernim temperaturnim razponom, kot so Kuba, Šrilanka, Indonezija, Dominikanska republika itd.

Malce kratki pri takojšnjem plačilu?
Razdelite na obroke, hitro in prijazno. Več informacij kako najdete tukaj.